Holbæk MMA Etik- og regelsæt!

 

Etik, regler og værdisæt

For at deltage i kampe & Stævner skal man være fyldt 18 år.

Vi forventer at alle i Holbæk MMA Fight Club følger nedenstående, enkle etik- og regelsæt – og kender til klubbens Code of Conduct for adfærd og indstilling til kampsport.

Holbæk MMA & Kampsport Center ønsker gennem sine aktiviteter at udvikle klubben og dens elever i en positiv retning. Respekten for andre og det menneskesyn, der kræves for at dyrke denne type kampsport, er det første som folk tilegner sig. Omgangen med de øvrige klubmedlemmer og ånden i klubben, gør at der helt automatisk indfinder sig en forståelse hos den enkelte for hvilken adfærd der forventes.

Den meget simple regel "kæmp kun med folk, der ønsker at kæmpe med dig" forhindrer at nogen kan være i tvivl om at kampsport er noget man dyrker i klubben med andre med samme interesse.

Da vi er en sportsklub, først og fremmest – accepterer vi ikke voldsmænd eller andre, som ønsker at lære kampsport med henblik på bevidst brug i slagsmål.

Vi har et tæt samarbejde med politi, SSP samt Holbæk kommune. Vores politik er at alle kan deltage i træningen hvis man kan overholde vores Code of Conducs. Vi accepterer på ingen måde der kommer nogen for, at lære at slås med det forsæt at bruge det uden for klubben.

 

 • Mød altid op 10 minutter før træning, så du er klar og omklædt til tiden
 • Gå ikke på bare fødder fra omklædningsrum til trænings sal, for at mindske snavs på måtterne hvor vi kæmper
 • Ingen fodtøj i hallen, undtagen bryde sko
 • Sygdom og træning hører ikke sammen, så husk at sikre dine klubkammerater ved at blive hjemme til du er rask
 • Husk at du har et ansvar for din træningsmakkere, så du ikke skader dem, men respekterer når de klapper ud, så hvis du har en makker i en lås, må du ikke trække teknikken igennem
 • Macho attitude tolereres ikke, så efterlad den del uden for klubben
 • Vis respekt over for din træningspartner og instruktør
 • Smykker, Pircinger og lign. Må ikke bæres i træningen
 • Holbæk MMA fight club tolererer ikke doping og steroider 
 • INGEN! slåskamp uden for træningssalen. Det eneste tidspunkt hvor det i lærer må bruges udenfor salen er i nødværge, hvis det er absolut nødvendigt
 • Nødværge loven gælder i klubben og udenfor klubben - Straffeloven § 13

 


 

A-, B- OG C-REGLER

Udøverne af MMA opdeles i tre niveauklasser efter kamperfaring, hvor C-klassen er nybegyndere, og A-klassen er de mest erfarne.

I C-klassen er det tilladt at slå og sparke i stående kamp, men ikke i gulvkamp. Derudover er tilladt at strangulere, anvende ledlåse, kast, nedtagninger og holdepositioner mod modstanderens hoved og krop. Knæspark og albueslag må kun anvendes mod kroppen. Knockout er tilladt.

I B-klassen gælder de samme krav som for C-klassen, bortset fra at udøverne må anvende spark i gulvkamp. Kampdeltagerne i B- og C-klassen skal bære tykke MMA-handsker, skinnebensbeskytter, skridtbeskytter (valgfrit for kvinder) og tandbeskytter.

Alt, der er tilladt i de lavere klasser, er også tilladt i A-klassen. I A-klassen må man derudover anvende slag i gulvkamp og albueslag og knæspark mod hovedet, man bærer ikke skinnebensbeskytter, og hanskerne er tyndere.